mardhiyah diary
D'Owner!


Assalamualaikum... Welcome To My Diary,My Love & My Life story's.

Entries About Linkies Tutobies

Status


still Single but NOT AVAILABLE
Tagboard!

Instagram

Let's follow my ig : Instagram
Rewind



Credits!

Template: Miza Nation
Basecode: Atiqah
Owner By: Your Name
Others:   


throwback moment with my lovely cousin 1.1.17

holla.. lame giler tak update blog nie kannnn... rindu pulak dekat blog sendiri.. hahhaha... btw hari nie aku nk update blog about new year hari tuh.. 

1.1.17    

moment yang tak dapat dilupekan... sbb dah lme giler kot tak jumpew kesayangan aku sorang nie.. last jumpew pon pertengahan bulan 10 last year.. haa tuh jer lah last jumpe.. pastu dah tak jumpe dahh.. almaklumlah kan.. cousin jauh.. jauhhh lahh sangat kannn.. smpai jarang jumpe.. kalau jumpe pon time balik kampung , ade kenduri saudara.. mcm tuh lahhh... hahhaha... asal balik kampung jer kan.. yew lah akak2 sepupu makcik sedara semua cakap.. " asal jumpe jer asyik berkepit jer.." , " jumpe bestfriend dok berkepit jer lew"..... yes.. she is my bestfriend , my lovely cousin , my friend.. 

so , tanggal 1.1.17 byk memori dgn kesayangan aku.. satu hari suntuk lepak dgn dye.. yew lahhh dah lme tak jumpe kan... byk story.. haaa byk gambar.. ( tuh jgn ckp lah.. asal jumpe dgn dye jer konfem selfie smpai full memori.. hahha.. ) nak tgk video tak ? nak upload gmbar , mmg tak lahh... sbb byk naw gmbar..hhuhu... video buleh lahh.. huhu... 



haaaa... tadaaaaa... nie dye video yg aku buat.. hikhik... 

actually aku sendiri tak sangka yang aku rapat dgn dye drpd kecik.. tapi takde lah rapat sngt mcm skunk kan.. kitowg start rapat since form 3 or form 4 tahhh.. mcm tuh lahh... before aku rapat dgn dye nie , aku ade cousin sebaye gak.. tapi smpai form 2 kot.. rse nye lahh.. mse skolah rendah , tak brape rapat sngt dgn 2 orang cousin aku nie.. just biase2 jer lah.. then , start form 3 kot rse nye lahh.. kitowg dah mula rapat smpai lah skunk.. btw aku sayang sngt dekat lovely cousin aku sorang nie.. bulan 5 nie bufday dye.. tapi aku tak tahu nak bagi hadiah ape dekat dye nie,.. ermm.. takpe lah... just wait and see okey my dear.. huhu... 

p/s : last jmpew lovely cousin aku yang sorang nie 29/1/17.. gmbar ade tapi muke kitowg tak brape okey lahh.. huhuhu... 


ermmm... okey lah smpai sini jer lah aku update.. huhu.. waiting for my next entry.. okey ?? hikhik... 

about my fav song and special for my lovely cousin

hey gais... lame naw tak update blog kan... hehhe... lately nie busy lahh.. ( bukan busy naw pon just tak tahu nak update ape sebenarnye.. ) hikhik... btw malam nie nk update blog pulak kan... hihi,. 
kali nie entry pasal lagu dari youtubers.. tajuk lagu dye Kawanku by Nur Nilam Sari... 
okeyyy... 1st time aku dgr lagu nie from my classmates... and bile aku dgr jer kan... means hayati lirik2 dye.. mmg lagu nie special utk lovely cousin aku...  nie lirik lagu dye... 


Janganlah kau menangis…
Kerana aku kan selalu ada…
Jika kita terpisah.. 
Engkau takkan pernah ku lupa…. 

Oh kawanku..
Ku akan tetap merinduimu…..
Walau jauh kau pergi meninggalkanku…
Senyum tawa serta tangismu…
Akan selalu terpahat di dalam sanubariku…

Oh kawanku… 
Ingatlah daku dalam doamu..
Moga engkau kan sentiasa sihat selalu….
Janganlah ragu , janganlah pilu…
Kerna aku selalu sayang padamu…

Janganlah kau menangis…
Sedarkah aku yang selalu ada disisi…
Untukmu ohh… 


 see ? sdeyh kan lagu dye,.. bile aku dgr lagu nie aku teringat dekat lovely cousin aku... serious aku rindu giler dekat dye... hanye Allah jer yang tahu... hurmm...  btw aku suke giler lagu nie... aku nak cover lagu nie tapi aku mane ade gitar... hurmmmm...

p/s : for my lovely cousin , lagu nie special utk hang... nnt dgr lah eyh.. den dah siap bagi dah lirik dye.. huhu.. love you baby.. mmmuuuaaahhhh....

okey lah.. assalamualaikum.. wait for my next entry okey ? huhu,.

naik sem baru


haluuu gais... ttbe petang2 gini aku rase macam nak update blog lak.. hihihi... btw aku dekat poli nie hahhhh.... hari rabu lepas aku daftar naik sem 3... so , cerite dye aku pishang sebenarnye tak tahu nak buat ape... psal daftar subjek dah settle.. so , tggl nak stdy jer nie haaaa,... hahhaha.... lets start for my story... 

actually , aku nak story serba sedikit pasal hari ahad hari tuh.. before aku balik poli lah kan... ehhehe... mse hari sabtu pagi2 buta tuh.. ehhh silap bukan sabtu dahh.. hari ahad dahhh time tuh.. hehehe... dalam kol 3 pagi kami bertolak dari Melaka ke KLIA... sampai KLIA jam 4.30 pagi... then , sampai2.. mcm biase lah dolan2 dulu.. then , breakfast jap dekat KLIA.. then , solat subuh.. then , kol 8 lebih lah kot my parents menunaikan umrah buat kali kedua... Allah... mse parents aku nak bertolak tuh.. rase sdeyh... dalam hati nak menangis.. tapi aku tahan.. sbb ade makcik pakcik sedara aku belah ibu aku... tuh yang aku tak mau tunjuk.. cehhhh... hahaha...  nie antara gambar2 with family and my makcik pakcik sedara aku.. before my parents bertolak ke Mekkah.. ( yang gambar tuh nnt lah sbb line tenet dekat poli nie slow)hihi... 

after hantar my parents ke airport KLIA.. plan kami nak berjalan2 dekat KL..so , after hantar tuh... kami berhenti makan lagi breakfast dekat dengkil.. then , terus ke IKEA Cheras.. aku tak pernah jejak kan kaki ke IKEA Cheras yang baru tuh.. bile dah berjalan2 bagai.. perggghhh... mmg terbaik lahh wehhh penat dye tak yah cakap lahhh... penat tahap giler dah woii... then , lepas dah shopping dekat IKEA tuh , kami singgah makan lunch dekat mane tah aku tak ingt tempat tuh kat mane... huhuhu.. then , balik Ampang rumah kakak aku.. rumah sewa lahh... hehee.. then , hari selase malam tuh aku dgn kakak aku pegy lah tgk wayang cite Doctor Strange.. klakar giler wehhh cite tuh.. hahhaha... then , hari rabu pagi tuh kakak aku lah yang hantar aku dekat muadzam nie hahhhh.. huhuhu,,.. kesian kakak aku.. drive sorang2... kalau aku ade lesen kete , dah lame aku drive wehh... tapi tuh lah tak tahu lew nak amek lesen nie bile.. tggu duet ade jer nie haaa... hahaha... 

ermmm... naik sem 3 nie... aku dgn roommate aku yang sme macam sem lepas gak... just bilik 4 orang jer lahh.. nak dok bilik 2 orang punye dah habis.. so , dapat bilik nie jer lahhh.. huhu.. nak buat cane kan... hahhaha... sis redha jer lahhhh... hahhahaha.... 

ermm.... oky lah yew sampai disini lah yew sis dapat story.. lain hari nanti kite update lagi yew.. hehehe... tata..... 


kawan..



holla gais... ini malam aku mau update blog pasal 1 lagu nie dekat youtube... haaaa nak tahu lagu ape ? mehhh sini aku story... hehhee... 

pada mulanye , aku godek2 lah lagu2 dekat youtube kan... godek punye godek.. aku terjumpe lah 1 lagu nie.. mmg aku tengah merase wehhh.. ade part lirik lagu tuh kan.. mmg aku tengah rase wehh.. nie antara lirik nye... 

Manusia sekarang diluar lain didalam lain , 
ada yang hanya dekat bila kita ada sen..   

haaaa... see ? part lirik yang tuh lah aku tengah merase wehh... dye punye sakit.. hanye Allah jer yang tahu... kalau kau dekat tempat aku , ape kau rase ? haaa cer bagithu aku... ape kau rase ? rase sakit kan bile dapat kawan jenis macam nie ? hurmmm.. takpe lah..  nak buat cane kan... biarlah Allah yang balas balik ape yang dye buat dekat aku macam nie... hurmmm.... takpe... aku dah biase dah dapat kawan jenis macam nie.. kawan dekat kk(kolej komuniti) aku pon macam tuh jugak... aku tak tahulah kenape dorang sanggop buat aku macam nie ? ohhhh lupe.. maybe dorang tak matured , maybe jugak dorang tak pk perasaan aku time tuh... ohhh yew lahh... manusia kan... dekat luar lain , dekat dalam lain... hurmmm... takpe lah aku dah biase dahhh... 

aku start sambung blaja nie lah buat aku jadi kuat sampai skunk.. nak tahu ape yang buat aku jadi kuat ? 

1. Doa.. 
- doa tuh mmg penting.. setiap kali lepas solat , aku berdoa agar Allah kuatkan hati aku dan jugak tabahkan hati aku... tuh jer yang aku mampu bile aku terus jadi kuat smpai skunk..

2. Pengalaman 
- yep.. pengalaman.. pengalaman lah buat aku jadi kuat... nak tahu ape pengalaman aku tuh ? haaa.. sambung belajar lah buat aku jadi kuat.. thats means , bile kau sambung belajar ,  kau akan dapat kawan baru.. then , bile kau dah mula kawan and kau rapat dgn dye.. baru kau akan sedar , siape kawan and siape sahabat kau..  

bile aku sambung belajar , aku jumpe kawan baru...  before aku sambung politeknik , aku sambung belajar dekat Kolej Komuniti Selandar , Melaka... then , dapatlah kawan macam.. hurmmm... same jer dapat kawan dekat poli nie.. perangai pon same jer lebih kurang.. aku belajar dekat Kolej Komuniti selama setahun setengah.. dekat Kolej Komuniti aku amek Sijil Sistem Komputer Dan Sokongan.. then , lepas abez Kolej komuniti... aku dok umah selama setahun.. then , hujung tahun lepas , aku dapat sambung Diploma.. alhamdulillah... aku dapat jugak sambung diploma.. aku sambung diploma dekat Politeknik Muadzam Shah , Pahang..dekat poli aku amek kos Diploma Network System.. alhamdulillah.. naik cuti sem nie sem 3 dah.. hehe.. tapi tuh lah rase macam lambat lah pulak nak abez... sbb ntah lah.. makin aku sambung belajar dekat PMS tuh kan.. makin lame makin sakit hati.. tapi tuh lah nak buat macam mane kan.. pengalaman lah buat aku jadi kuat.. so , lagi 2 sem lagi nak abez.. then sem 6 praktikal dah... yayyy... 

bile cakap pasal kawan nie kan,.. aku rase macam ermrmm.. ntah lah.. aku sendiri tak tahu aku ade kawan jenis yang macam ker ? sbb aku sendiri tak sangke wehhh... ade jugak kawan jenis yang macam tuh.. hurmmm.. nasib baiklah aku nie reti bersabar... kalau tak.. hurmm.. no komen lah... actually aku nie jenis yang tak suke marah orang.. tak suke cari gaduh.. haaa.. yang tuh mmg aku tak suke..  kalau bab2 gaduh nie jangan lah bagi dekat aku.. huhuhu...  

Kalau nak pilih kawan tuh kena lah bijak.. jangan pilih yang dok pijak2 kepala kite..  ade kawan yang suke tikam belakang... ade kawan bile kite susah dye hilang.. bile kite senang , ade jer.. ini lah itu lah.. kadang2 , kawan nie buleh pakai.. kadang2 jugak tak buleh pakai jugak.. means kalau kite pandai pilih kawan yang masok dgn kite , means jenis yang masok air dgn kite lah... cenggitu lah maksod aku..  kawan nie kite jangan pilih rupa jer , jangan pilih harta... tapi pilih lah dari hati..  maybe kalau kite pilih dari hati , kite akan tahu dye kawan or sahabat kite  or kalau hati dye baik , mengajak kite lakukan kebaikkan , solat same2 , susah senang bersame... itu lah sahabat yang kite dicari2...  kalau dah dapat kawan yang macam tuh yang kite cari2 selama nie.. tolong lah hargai... j

nie aku nak pesan... kalau korang sambung belajar ker kawan sekerja ker , tak kesah lah... bile kau dah jumpe kawan.. and kau kena hati2 bile kau  ade kawan yang jenis suke tikam belakang , and banyak lagi lah... jangan jadi macam aku taw.. tapi better korang kena hati2 lah bile nak pilih kawan tuh... kadang2 ,orang akan cakap " takyah lah nak pilih kawan sangat lahhh... ape lahh..".. jangan percaye cakap orang..  buat jer ape yang aku cakap nie.. bile korang sambung belajar , korang kena hati2 pilih kawan oky ? huhuhuhu...  yang penting abaikan ape orang kate dekat kite... pedulikan jer.. oky ? haaa bgos2.. hehhe.. 

ermm... okehh lah dah kol berape dah nie.. dah nak kol 3 pagi dah woiii... orang lain dok tido.. aku dok update blog.. hahhaha.. aptb lah ku nie... hahaha... oky lahhh smpai sini jer yang aku daoat update blog.. hehe,.. papew nnt aku akan update.. tuh pon tggu aku cuti sem or cuti mid sem kot.. kot lah lah kan... hehehe... tata.. hikhik... 



semester 2 with my roommate



holla !!!! anyeonghaseyo.... dah berapa bulan aku tinggalkan blogger nie... yew lah aku kan student lagi... so , busy lahh kan,.. tak ade mase nak update2 blogger nie... so , now cuti sem... buleh lah aku update blogger.. hehehhe... actually cuti sem kali nie kejap jer... 3 minggu jer... tak best lah cuti kejap... nak cuti lame.. hukhuk... but its okey lah... janji dapat cuti... hahhaha... 

so , now.. let's start my story... hihihi... 

pada awal sem 2 hari tuh , aku dgn roommate aku ( baru 1st time roommate dgn dye )... actually aku dah tahu dye tuh jenis yang macam mane... tapi aku diamkan aje lah... malas nak bukak mulut bagai.. so , bermula lah kami berdua student sem 2 and roommate... ermm.. actually dalam hati aku nie kan.. niat aku mmg nak dye berubah tapi aku tangguhkan dulu.. kemudian nnt baru aku bgithu yang sebenar... sepanjang sem 2 tuh... roommate aku sakit.. sbb dye kena rasuk... ermm.. paham2 jer lah kan... mse dye kena tuh bukan dekat bilik kami... tapi bilik membe kitowg lah... and after that , malam tuh lepas dye kena tuh.. means dah sedarkan diri lah kan... then , biase lah epas dah kena tuh ade rse sakit2 ckit.. then , malam tuh kan.. sejujurnye aku langsung tak buleh nak tido.. serious wehh.. time tuh aku sendiri tak tahu kenape.. malam tuh aku tak buleh nak tido.. roommate aku nie tido lah dekat bilik mmbe aku nie.. dak classmate aku gak... then , malam tuh aku pegy kat bilik mmbe aku.. aku jage lah roommate aku nie.. disbbkan aku tak buleh nak tido.. so , aku jage lah roommate aku nie.. lepas subuh baru aku buleh tido.. kau rase ? hurmmm.... no komen lah... hahhaha... 
kemudian , lepas cuti raye haji kot tak silap aku lah kan... weekend tuh roommate aku balik.. tah pegy mane tah... and ttbe mse hari sabtu tak silap aku... aku ade rase mcm tak sedap hati.. means ade someone yang dok mention nme aku.. then , lepas roommate aku balik tuh.. aku diam jer lah kan.. walaupon aku dah tahu dye buat ape mase dye balik tuh.... then , berape hari lepas tuh... aku ade terdengar dye vc dgn membe dye.. dye story pasal yang yg dye balik tuh lah kan... hurmm... ptot lah aku rase macam tak sedap hati jer.. mmg btol pon ape yang aku teka... hurmm... tapi takpe lah.. aku diam jer lah... nnt smpai satu mase nnt aku akn bagitahu dye... 

aku pernah bace ayat nie dekat twitter... 

kalau dah tahu keburukan orang , jangan lah kite bukak aib orang.. Allah tak suke bukak aib orang.. sedangkan Allah simpan aib kite...     

 start awal sem hari tuh sampai lah habis sem.. aku banyak diamkan diri and tak bergaul dgn orang.. yew lah... aku nie kan pendiam orangnye.. huhuhu... then pertengahan sem lah.. aku mula rapat dgn dorang ( dak classmates aku , dgn dak class A and class C..)  tapi aku takde lah rapat mane pon.. gitu2 jer lah...mase nak dekat habis sem hari tuh.. mase tuh kitowg tengah final exam.. and mase tuh kitowg takde paper... so , kitowg macam2 lah buat.. ade yang main gitar lah , tgk movie lah... and u know what mse kitowg takde keje sbb tak tahu nak buat ape kan.. roommate aku dok make up kan muke aku.. hahahahha... troommate aku makeup kan ermm... buleh lah.. takde lah tebal naw... mse sem lepas tuh pon same gak.. roommate aku gak yg makeupkan.. tapi sem lepas roommate dgn orang lain... smpai tak tido seharian mse sem lepas... hahahhha...tapi best jugak erk dok conteng2 muke nie.. hahhaha....  actually kalau korang nak tahu kan... aku nie bukan reti pon nak makeup2 nie.. bahan makeup pon aku takde apetah lagi nak makeup muke sendiri.. mmg berzaman lah kan.. muke aku start makeup mse sem lepas.. hahhh tuh mmg 1st time makeup...     teruk kan aku ? hahaha... gambar aku makeup ? heheh... biarlah rahsia.. hahhaha...  


before aku nak end this story , insyaallah roomate aku sem 2 smpai sem 5.. sbb kalau aku tukar roommate nanti , bile aku pk balik.. kesian pulak dekat dye sbb dye tak tahu nak dok dgn spew.. so , naik sem 3 nie,.. aku still roommate yang sme.. insyaallah smpai sem 5... 

haaa tuh jer lah story aku... huhuhu... 
THE END OF THIS STORY ~~~~~